Pogosta vprašanja o snežnih frezah

Kako izberem primerno snežno frezo?

Na odločitev tipa snežne freze vpivata v prvi vrsti čiščena površina (pešpot, dovozna pot, dvorišče) in vrsta snega (novozapadli, moker, leden, suh). Husqvarna ima širok asortiman frez za sneg po moči in zmogljivosti rangiran v tri serije: serija ST 100, serija ST 200 in serija ST 300.

Serija frez za sneg ST 100 je zasnovana za domače uporabnike, ki potrebujejo frezo enostavno za uporabo za čiščenje manjših dovozov do garaž in ozkih poti. S frezo pa bi odstranjevali zmerne količine novozapadlega snega. V tej seriji je na voljo model: Husqvarna ST 124.

Serija snežnih frez ST 200 je zasnovana za občasne uporabnike, ki potrebujejo visoko zmogljivost čiščenja večjih dovozov do garaž in poti za odstranjevanje težkega snega. Serija ST 200 ponuja tri modele: Husqvarna ST 224, Husqvarna ST 227P, Husqvarna ST 230P.

Serija snežnih frez ST 300 je zasnovana uporabnike, ki potrebujejo visoko zmogljiv, robusten in trpežen stroj za čiščenje vseh vrst snega, tudi mokrega in ledenega, na velikih površinah. Modeli frez iz serije 300: snežna freza Husqvarna ST 324, snežna freza Husqvarna ST 327, snežna freza Husqvarna ST 330.

Ali naj izberem eno ali dvo-stopenjsko frezo?

Eno-stopenjske freze so enostavnejši stroji, ki so namenjeni za čiščenje lažjega snega okoli hiše. Eno-stopenjske freze nimajo dodatnega ventilatorja kot dvo-stopenjske. Prav tako nimajo pogona koles ampak jih poganja polž.

Dvo-stopenjski modeli so najbolj učinkoviti za težek in zbit sneg. Dve stopnji pomeni, da stroj sneg obdela v dveh korakih; najprej ga zmelje polž in potem ga ventilator izmeče skozi kanal. Dvo-stopenjski modeli imajo prav tako pogon koles.

Je zagon snežne freze v hladnem vremenu otežen?

Nizke temperature zelo hitro uničijo akumulator. Zahvaljujoč zagonskemu sistemu vam za to ne bo potrebno več skrbeti. Vašo snežno frezo Husqvarna enostavno priključite s podaljškom na vtičnico in pritisnete na gumb za zagon. Ko je motor topel pa ga enostavno zaženete z zagonsko ročico.

 

Kolikšna je maksimalna plast snega, ki jo lahko očistim s snežno frezo?

S snežno frezo Husqvarna lahko odstranjujete do 60 cm zapadlega snega. Freze serije 100 odstranjujejo do 20 cm novozapadlega snega. Za snežne plasti nad 20 cm priporočamo dvo-stopenjske modele snežnih frez, ki lahko premagujejo velike količine svežega in posedenega snega.

Lahko snežno frezo uporabljam tudi na mehkih podlagah?

Seveda lahko. Modeli iz serij 200 in 300 očistijo sneg tako na mehkih kot tudi trdnih podlagah.

Trdna podlaga je na primer asfalt, beton ali tlakovci; mehka podlaga pa je npr. pesek, gramoz ali trava.

Kolesa ali gosenice?

Husqvarna ima modele frez tudi z gosenicami. To so modeli ST 424T, ST 427T in ST430T.

Vašega vprašanja ni med navedenimi?

Prek obrazca, ki se nahaja tu, nam sporočite vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.